Wonen

reageer als eerstdo 31 okt 2019

Woongroep mogelijk in voormalig klooster

DORDRECHT – Aan de Voorstraat staat een voormalig klooster in een statig monumentaal pand. Hier woonden 25 jaar geleden zestig nonnen. Daarna is het pand in gebruik geweest als huisvesting van studenten en jonge mensen. Thans zijn er plannen voor een andere woonvorm:  LTA ofwel living together apart, aldus eigenaar van het pand Jan van Tienhoven.

Van Tienhoven: “Het huis wordt zo ingericht dat mensen er met elkaar kunnen wonen en werken.
Een huis gebaseerd op een circulair leven, streven naar energie neutraal, ecologisch, biologisch, flexies en met liefde voor monumentale gebouwen. Ieder krijgt een eigen appartement en sommige ruimten worden gezamenlijk, afhankelijk van de behoefte. Zo kan het zijn dat de bewoners met z’n allen willen kunnen eten, sprekers willen uitnodigen of gezamenlijke doelen willen nastreven op gebied van milieu, circulair leven en zorg voor de medemens.”

Brainstormen

“Ook is het mogelijk om met elkaar een gezamenlijk een B&B te runnen, taarten te bakken,  kantoor aan huis te hebben of een ambachtelijke werkplaats/atelier. De nieuwe appartementen kunnen eventueel ook in time-sharing, naast de eigen woning gerealiseerd worden, voor wie een een paar dagen per week in de Dordtse binnenstad wil zijn. Kortom er zijn vele vormen mogelijkheden.”

Van Tienhoven houdt woensdag 6 november een informatieavond in het pand aan de Voorstraat 168. Geïnteresseerden kunne zich hiervoor aanmelden via facebook ‘klooster dordrecht’ of een mail sturen naar kloosterdordrecht@gmail.com.

Geef een reactie