Actueel

reageer als eerstdo 23 nov 2017

Behangsels Schouman blijven

DORDRECHT – Het Dordrechts Museum heeft de zeldzame behangselreeks ‘Il Pastor Fido’ door Aert Schouman kunnen toevoegen aan haar collectie. De Vereniging Rembrandt heeft hieraan meegewerkt door de aankoop financieel te steunen. Ook een crowdfundingsactie en steun van het Mondriaan Fonds maakten de aankoop mogelijk. 

Wethouder Piet Sleeking ontving vandaag de donateurs en fondsen en overhandigde de doeken officieel namens de stichting Thuis in Dordt: Houdt de herder bij de schapenkoppen aan het Dordrechts Museum. Sleeking is erg trots en blij over de hoge mate van betrokkenheid van de Dordtse bevolking bij de actie: “De verwerving van de zeldzame reeks werd breed gesteund. Heel bijzonder dat zoveel mensen zich hebben ingezet om deze zeldzame behangselreeks voor Dordrecht en de rest van het land te behouden.” Morgen meer over dit bijzondere werk van Aert Schouman in Dordt Centraal

Op de foto: Aert Schoumans Behangsel met Amaryllis die het blindemanspel speelt (1742, olieverf op doek, Dordrechts Museum)

 

Geef een reactie