DORDRECHT – De Week van de Smaak staat dit jaar in het teken van eten uit de achtertuin. Daarom wordt op zaterdag 8 oktober een wildplukexcursie in het Weizigt-park georganiseerd. Onder begeleiding van een gids ontdekken plukkers welke bessen en noten uit het stadspark te verwerken zijn in herfstrecepten.

Het thema van de Week van de Smaak is dit keer Eten uit je eigen (achter)tuin. In dat kader organiseert Passie voor Puur een wandeling door het Weizigt-park en laat deelnemers zien welke ingrediënten geoogst kunnen worden voor een lekkere gelei of stoofpot. “Veel mensen zijn vergeten dat veel inheemse planten, bomen en struiken eetbare vruchten voortbrengen”, vertelt Brammert Waagmeester, die de excursie leidt. “De natuur heeft zoveel te bieden. Dat wil ik graag weer onder de aandacht brengen.” Tijdens de route door het park leidt Waagmeester de deelnemers langs tenminste vijftien verschillende heesters en bomen waarvan de vruchten eetbaar zijn. “Dat je in een ordinair stadspark nog zoveel eetbaars tegenkomt, wie had dat gedacht?”, zegt hij.

De wildpluk-excursie start om 10.00 uur, en duurt ongeveer 1,5 uur. Meer informatie is te vinden via de website van Week van de Smaak (www.weekvandesmaak.nl/activiteiten).