Actueel

reageer als eerstvr 4 aug 2017

Videoland gaat dicht, MovieMagicStore verhuist

DORDRECHT – Na meer dan dertig jaar komt een einde aan de verhuur van films op de Grote Markt in Dordrecht. Videoland Dordrecht doet in augustus zijn collectie in de uitverkoop en sluit dan voorgoed zijn deuren. Eigenaars Wendy en Koos van Eijsbergen gaan zich daarna verder specialiseren in Disney met hun MovieMagicStore, die verhuist naar de Groenmarkt. (Foto’s: Thymen Stolk)

Het is wel even slikken, die sluiting, zegt Koos van Eijsbergen. “In eerst een paar jaar op de Voorstraat en nu al weer ruim 32 jaar op de Grote Markt hebben we een grote en trouwe klantenkring opgebouwd. Voor veel van hen verdwijnt een stukje historie. Sommigen kwamen hier als kind al en komen nu met hun eigen kinderen. Het is dus inderdaad even slikken. Maar je moet ook realistisch zijn. Met het invoeren van het abonnement hebben we de filmverhuur nog redelijk op peil kunnen houden, maar het is een verdwijnend iets. Als één van de eerste Videoland-winkels van Nederland sluiten wij nu ook als één van de laatsten.”

Hoofdbureau van Politie

De stap om met Disney te beginnen, nu twaalf jaar geleden, blijkt een slimme. “Wij krijgen klanten uit heel Europa voor onze collectie”, vertelt Koos. “Onder meer voor onze unieke Disney-beelden. Wij richten ons vooral op het ‘kwaliteitsspul’.” Vooral voor de echte (volwassen) Disney-fans dus. Die collectie wordt nog verder uitgebreid als de winkel verhuist naar de Groenmarkt. De deuren van de MovieMagicStore op nummer 199 gaan open op 9 september. Dat is een tijdelijke locatie. In januari wordt een pandje opgeschoven voor de definitieve nieuwe locatie. Koos: “We lijven dan het schitterende monumentale pand Hoofdbureau van Politie, in tegenover het fraaie stadhuis aan het Stadhuisplein. Deze unieke ligging en de uitstraling van het pand past fantastisch bij Disney.”

Museum

In de maand augustus worden de hele filmcollectie en aanverwante artikelen in de uitverkoop gedaan op de Grote Markt. “Er is nog een enorme voorraad uit de kelder gehaald. Daarbij zitten ook veel films die je niet kunt downloaden. Het lijkt hier op het moment een beetje op een museum.”

Geef een reactie