DORDRECHT – Waterpoloër Boris Zlokovic, één van de beste midvoors ter wereld, gaf vorige week een clinic aan de jeugd van MNC. Zo’n twintig midvoorspelers van de Dordtse waterpolovereniging trainden anderhalf uur in het zwembad aan de Sportboulevard. De clinic was niet alleen voor de waterpoloërs maar ook voor hun trainers bestemd.

Tijdens de door PowerSwim Holland georganiseerde midvoorclinic kregen de spelers en trainers een masterclass in technieken en tactieken rondom de midvoorpositie. Boris Zlokovic staat bekend als een zeer intelligente midvoor in het moderne waterpolo. Hij heeft een heel eigen filosofie. Behalve zijn uitleg, die hij in het Nederlands deed, ging Boris zelf te water om technieken voor te doen.
MNC Dordrecht is één van de grootste waterpoloverenigingen in Nederland. De Dordtse teams zijn vertegenwoordigd op alle niveaus, zowel bij de jeugd als de senioren. De jeugdafdeling behoort met ongeveer vijftien teams tot de top drie verenigingen van Nederland. Met waterpolo beginnen kan iedereen vanaf 9 jaar die een zwemdiploma B heeft behaald.