DORDRECHT – FC Dordrecht speelt vrijdag de cruciale thuiswedstrijd tegen Willem II. De brigade van trainer Ernie Brandts is na dertien gespeelde wedstrijden  hekkensluiter van de eredivisie. Slechts vijf punten wisten de Schapenkoppen tot dusver te verzamelen.

 

in de Rotterdamse Kuip leken de Dordtenaren zaterdag hard op weg om een  meer dan verdiend punt te pakken tegen Feyenoord. Manmoedig had de Krommedijkclub gestreden en mede door uitstekend keeperswerk van Filip Kurto stond na vijfentachtig minuten spelen de 0-0 tussenstand op het scorebord. Een stunt leek in de maak. Helaas, Vrouwe Fortuna was ook zaterdagavond in de Maasstad niet op de hand van FC Dordrecht. Via Jens Toornstra en Ruben Schaken sloeg Feyenoord bij het sluiten van de markt alsnog toe en liet FC Dordrecht, dat zelfs in de tweede helft een twintigtal minuten een man minder situatie kende door de rode kaart voor Marvin Peersman, geslagen achter.

 

Punten pakken

Door de nederlaag in Rotterdamse voetbaltempel werd FC Dordrecht nog dieper op de laatste plaats van de ranglijst gezet. Bovendien lukte het de nummer 17 van de rangschikking, Heracles Almelo om ADO Den Haag te verslaan. Het gat met de Heraclieden is vier punten, terwijl de achterstand op NAC Breda en ADO Den Haag respectievelijk vijf en acht punten bedraagt. Wil FC Dordrecht in het spoor van deze clubs komen dan moeten er punten worden gepakt tegen Willem II. Zeker gezien de wedstrijd van volgende week zaterdag als koploper PSV te gast zal zijn aan de Krommedijk.

 

Willem II

De tegenstander van vrijdag is de Jupiler League kampioen van vorig seizoen Willem II. De Tricolores uit Tilburg snoepten op het laatste moment het kampioenschap van de Dordtenaren af waardoor de Brabanders rechtstreeks promoveerden na de eredivisie. FC Dordrecht volgde zoals bekend Willem II naar de eredivisie door het winnen van de play-offs.

Jurgen Streppel is de hoofdtrainer van de Tilburgers die  de prima keepende Feyenoord huurling Kostas Lamprou in het doel weet. Verder zijn Bruno Andrade, Tim Cornelisse, Jerson Cabral, Ben Sahar en Samuel Armenteros belangrijke pionnen binnen de Willem II.

selectie. Met een tiende plaats en een verrassende zege op Feyenoord doet Willem II het meer dan goed. Bij FC Dordrecht ontbreekt in ieder geval Marvin Peersman die door zijn rode kaart tegen Feyenoord twee duels geschorst moet toekijken vanaf de tribune. Giovanni Korte is nog altijd herstellende van zijn beenbreuk en dus niet inzetbaar. Het meespelen van Robin Gosens die zaterdagavond geblesseerd uitviel nadat Feyenoorder El Ahmadi op zijn been ging staan is twijfelachtig. De aftrap van de belangrijke thuisontmoeting van FC Dordrecht met Willem II in het Riwal Hoogwerkers Stadion is vrijdagavond om 20.00 uur.