DORDRECHT  – Niet alleen het nieuwe schooljaar is begonnen, ook het sportseizoen gaat van start. Het belooft een mooi sportjaar te worden, bol van de sportpromotie. De Dordtse sportpromotoren die, als sportprofessionals, in de talrijke activiteiten en evenementen een grote en belangrijke rol vervullen werden maandagmorgen ‘gepresenteerd’.

 

Als Buurtsportcoach of Sportpromotor in een specifieke tak van sport zijn zij dé gezichten die in het komende sportseizoen de jeugd weer kennis laten maken met verschillende sporten. Om maar enkele highlights te noemen: er zal volop sprake zijn van promotie van Shorttrack met het EK Shorttrack als hoogtepunt, met versterking op het gezelschap Buurtsportscoaches kan de Kriebellijn (Gymkriebels, Beweegkriebels, Sportkriebels en Zwemkriebels) in samenwerking met partner Move Academy over de stad worden

uitgerold en de nieuw aangetreden Sportpromotor Korfbal gaat zorgen voor meer verbinding op korfbalgebied (met onder andere vijf clubs, een Schoolsportevenement en de Nationale Korfbaldag 2015). Daarnaast gaat eredivisionist FC Dordrecht met haar MVO projecten ook de wijk in.