DORDRECHT – Na de koude douche in Leeuwarden, waar FC Dordrecht kansloos met 3-0 verloor van Cambuur en Bradley de Nooijer en Michael Chacon beiden bovendien een rode kaart kregen, heeft FC Dordrecht de focus nu gezet op de thuisontmoeting vrijdag tegen Fortuna Sittard.

De Dordtenaren zijn sinds maandagavond weer terug op de negentiende positie van de Jupiler League door de 3-2 zege van Jong FC Utrecht op De Graafschap. Omdat hekkensluiter Achilles’29 niet tot winst wist te komen bleef de voorsprong van twaalf punten behouden voor de mannen van trainer Gerard de Nooijer.
In Fortuna Sittard treft de Krommedijkclub de nummer zeventien van het klassement. Het verschil tussen de Dordtenaren en Limburgers zijn slechts twee schamele punten. Een volle winst zou dus zeer welkom zijn voor FC Dordrecht.

Sunday Oliseh is sinds begin dit jaar de nieuwe hoofdtrainer bij de Limburgse tegenstander. De Nigeriaan, oud-speler van het Amsterdamse Ajax, volgde de ontslagen Ben van Dael op. Oliseh was eerder werkzaam als bondscoach van zijn vaderland Nigeria. Verdediger Ferry de Regt en aanvaller Abdelakaziz Khalouta zijn de routiniers binnen de Fortuna-selectie. Recentelijk werd de Braziliaan Vitor Saba aan de spelersgroep toegevoegd.
Bij FC Dordrecht ontbreekt in ieder geval het geschorste duo De Nooijer/Chacon. Daarnaast heeft Blake Thompson de Krommedijk met onmiddellijke ingang verlaten. De 28-jarige Australische verdediger kwam niet langer meer voor in de toekomstplannen van de Dordtenaren en besloot zijn heil nu elders te zoeken.
Het duel tussen FC Dordrecht en Fortuna Sittard in het Riwal Hoogwerkers Stadion staat vrijdagavond vanaf 20.00 uur onder leiding van arbiter Erwin Blank.