DORDRECHT-FC Dordrecht is nog altijd niet zeker van handhaving in de Jupiler League. De Krommedijkploeg verloor vrijdagavond teleurstellend op eigen veld met 0-4 van FC Emmen en zag bovendien concurrent en rode lantaarndrager Achilles’29 met 3-3 gelijk spelen tegen De Graafschap.
De mannen van trainer Gérard de Nooijer bleven lang in de eerste helft in het spoor van de Drentse nummer negen van het klassement maar zagen Nick Bakker desondanks de 0-1 produceren.
Na rust lukte het FC Dordrecht niet een vuist te maken en ondanks de goede wil en inzet tegen te scoren. Dit alles gaf FC Emmen de kans door twee treffers van Tim Siekman en wederom Nick Bakker uit te lopen tot de 0-4 eindstand.
Na afloop van de wedstrijd stond technisch directeur Marco Boogers een groep boze supporters te woord en verzocht hen het hoofd koel te houden en achter de wankelende club te blijven staan.
Komende vrijdag op de laatste speeldag van de competitie valt de beslissing wie degradeert. De Dordtenaren hebben twee punten voorsprong en een beter doelsaldo.Bij winst of een gelijk spel en Den Bosch is FC Dordrecht veilig. Verliezen de Schapenkoppen op Brabantse grond en wint Achilles’29 van Jong PSV dan is degradatie een feit voor de Schapenkoppen.