ZWIJNDRECHT-In de eerste klasse C heeft VVGZ niet voor een surprise kunnen zorgen in het thuisduel met Rijsoord. De koploper won op sportpark De Noord in een doelpuntrijke ontmoeting met 2-4.
Na een 0-1 ruststand ontspon zich een tweede helft met het nodige vuurwerk. Nauwelijks was het publiek terug uit de warme kantine of Kuipers bracht namen de Vogels de spanning terug in de wedstrijd met gelijkmakende 1-1. Ahmet Kuyuca leek VVGZ vervolgens met de 2-1 in een comfortabeel zetel te hebben gebracht, maar Rijsoord antwoorde direct met de 2-2. Rijsoord dat VVGZ bleef bestoken mocht vervolgens uitlopen tot 2-3, maar de ranglijstaanvoerder wist zich nog niet in veilige haven. VVGZ kwam via Kuipers, van den Houten, Huisman en Kammerman nog dicht in de buurt van de ploeg uit het vlasdorp maar de gelijkmaker bleef uit. Nadat het alles of niets offensief van VVGZ waar zelfs doelman Vintges mee in de aanval ging slechts uitliep op de vierde treffer voor Rijsoord was verzet van VVGZ voorbij. Invaller Wayne van den Burg van VVGZ kreeg de rode kaart, terwijl Rijsoord trainer Gijs Zwaan wegens commentaar op de leiding ook voortijdig kon inrukken.
Het Dordtse Oranje Wit, acterend op Zeeuwse bodem bij Kloetinge liep ook tegen puntverlies aan. De wedstrijd eindigde doelpuntloos in 0-0.