DORDRECHT – International Jasper Diefenbach ging woensdag terug naar zijn oude basisschool OBS de Driehoek in Dordrecht voor de aftrap van een bijzondere crowd funding-actie: het bij elkaar sparen van een Schoolplein14 voor de Driehoek. Samen met collega international Fabian Plak gaf Diefenbach de hele ochtend clinics aan groep 5 tot en met 8. Het bezoek werd in beeld vastgelegd door vlogger Steven de Bakker.

Schoolplein14 is een initiatief van de Johan Cruijff Foundation (JCF) en heeft als doel alle leerlingen uit het basisonderwijs uit te dagen en te stimuleren om op het schoolplein met elkaar te spelen en te sporten. Op veel schoolpleinen, waaronder die van OBS de Driehoek, is dat niet het geval. Met een paar kleine aanpassingen wil de JCF schoolpleinen creëren waar leerlingen structureel meer worden uitgedaagd om tijdens en na schooltijd samen te spelen en te sporten. Met coatings worden lijnen en kleurvakken (coatings) op het plein aangebracht, zoals een goal op de muur, een speelcirkel of een stukje atletiekbaan. De JCF is maatschappelijk partner van Volley2018, een groot sportstimuleringsproject van de Nederlandse Volleybalbond.

Oranje voor Schoolplein14 in Dordrecht
Het filmpje dat gemaakt werd, zal worden verspreid via de kanalen van de Nederlandse Volleybalbond (Nevobo), de Johan Cruijff Foundation en OBS de Driehoek. In dat filmpje roepen de internationals hun achterban op bij te dragen aan dit mooie doel door een klein bedrag extra te betalen voor tickets voor wedstrijden van de Oranje volleybalteams (tot en met juli) “Een fantastisch doel om aan mee te werken”, zegt Diefenbach over zijn bezoek aan de Driehoek. “Kinderen zijn in deze tijd veel online, dat komt hun beweging natuurlijk niet ten goede. Heel goed dat de Johan Cruijff Foundation en de Nevobo daar op inspringen met dit unieke project. Wij hopen dat onze fans dit initiatief dan ook massaal omarmen!”