DORDRECHT – De sporthal van de Sportboulevard vulde zich zaterdagochtend in korte tijd met zo’n 200 kinderen tussen de 2 en 12 jaar die tijdens Het Grote Gymfeest de gymsport konden beleven.

 

De Dordtse gymnastiekverenigingen Sparta, OKK, KDO en DVO organiseerden gezamenlijk Het Grote Gymfeest, een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU), met als doel beweging onder jonge kinderen te stimuleren. Drie uur lang konden kinderen turnen, gymmen, dansen, freerunnen en springen onder begeleiding van trainers van de vier gymnastiekverenigingen. Zowel leden van de verenigingen als niet-leden waren deze eerste zaterdag van de herfstvakantie welkom. Na afloop kregen de bezoekers een proefleskaart en de lesroosters van de vier verenigingen mee, waarmee zij recht hebben op vier gratis lessen om zo verder kennis te maken met de verschillende disciplines die binnen de vier verenigingen worden aangeboden.

In januari 2013 kwam de KNGU voor het eerst met het initiatief voor Het Grote Gymfeest, destijds om de Olympische gouden medaille van Epke Zonderland met de rest van Nederland te vieren. Tijdens deze eerste editie namen twee van de vier verenigingen deel aan het feest. Dit resulteerde bij beide verenigingen in een geringe opkomst. Ruim anderhalf jaar later sloegen de vier verenigingen, samen goed voor ruim 2000 leden, de handen ineen om een groter publiek te kunnen bereiken.

Het Grote Gymfeest 2014 Het Grote Gymfeest 2014