LEEUWARDEN-FC Dordrecht heeft het uitduel bij Cambuur met lege handen afgesloten. De Schapenkoppen gingen zaterdagavond in Leeuwarden met 3-0 onderuit.Al in de derde minuut was het raak voor de Friezen en passeerde Tarik Tissoudali doelman Tim Coremans met de 1-0. Amper was de Friese vreugde gaan liggen of doelpunt nummer twee lag in de Dordtse touwen. Jerge Hoefdraad was verantwoordelijk voor de 2-0.Op het halve uur spelen was een benutte strafschop van Erik Bakker goed voor de 3-0. Nog voor rust kwam FC Dordrecht met tien man te staan nadat Bradley de Nooijer met een rode kaart voortijdig de kleedkamer kon opzoeken.
In de tweede wist het geplaagde FC Dordrecht op de been te blijven, maar de gifbeker was nog niet leeg. Na een harde overtreding kon ook Michael Chacon vroegtijdig gaan douchen. Het vervolgens met negen man strijdende FC Dordrecht wist verdere schade te beperken. Ondanks de nederlaag blijft de Krommedijkploeg op de achttiende plaats van de Jupiler League ranglijst staan.