DORDRECHT – SC Amstelwijck hoopt maandag een feestje te vieren. Maar vanmiddag mocht Papendrecht de polonaise lopen aan de Laan van Londen. Het ensemble van Richard Elzinga triomfeerde met 0-2 en kroonde zich tot kampioen van de derde klasse C.

Voor Amstelwijck deed de nederlaag geen pijn. De formatie van Danny Slegers richt alle pijlen op de clash tegen ZBC’97, op paasmaandag. Winst betekent de eerste plaats in de tweede periode. Bij een gelijkspel of nederlaag is de prijs voor GSC/ODS.
ZBC’97 verloor zaterdag twee punten tegen DFC, dat dankzij het 2-2 gelijkspel de afzink naar de vierde klasse nog even uitstelt. Het doek kan maandag alsnog in het paasweekend vallen voor de oudste club van Dordrecht. Wanneer het uitduel tegen ASH geen drie punten oplevert, is het pleit maandag al beslecht. GSC/ODS verspeelde vanmiddag twee punten tegen Peursum: 1-1. EBOH en Groot-Ammers sloten ook af op een deling: 2-2.
In de tweede klasse D lijkt Wieldrecht zich naar het einde van de competitie te slepen: 3-1 verlies tegen Spirit. Hoewel het niet voor de hand ligt dat de Smitswegclub nog in degradatienood komt, staan de seinen nog niet definitief op veilig.
De zondagvoetballers van OMC werkten thuis de inhaalwedstrijd tegen runner-up Beek Vooruit af. De Brabanders wonnen met 1-4.