DORDRECHT – De leerlingen van School Vest en Muhring volgden dinsdag bij Tennisvereniging DLTC 1886 aan de Nieuweweg een tennisclinic onder leiding van Tennisschool Rob Mentink. Onder mooie zonnige omstandigheden leende deze eerste lentedag zich uitstekend voor een buitensportdag.

Vanaf 8.30 uur maakten 360 leerlingen in groepen van 60, en verdeeld over de vier smashcourtbanen voor het eerst spelenderwijs kennis met de tennissport. Vol enthousiasme leerden vier trainers de kinderen over tennistermen als service, tramrails en baseline en werden enkele loopoefeningen gedaan. Vervolgens kregen ze de eerste stapjes in balvaardigheid onderwezen. Het zorgde voor een hoop plezier. Leerkrachten konden deelnemen of toekijken. Na de training kregen de leerlingen een appel en ranja en gingen ze weer terug naar school.

Open dag 

Interesse in een kennismaking met DLTC? Zondag 26 maart is er een open dag van 11.00 tot 13.00 uur. Iedereen kan onder begeleiding van de trainers van Tennisschool Rob Mentink komen ‘proeven’ van de sport. Ook wordt een starterspakket aangeboden om enkele lessen te nemen. Website: www.tennisclubdltc.nl, adres: Nieuweweg 86.