DORDRECHT – Op twee speelronden voor het einde van het reguliere seizoen is de spanning in de kelder van de Jupiler League om te snijden. Degradeert Achilles’29 toch of ontsnappen de Gelderlanders middels een ultieme Houdini truc alsnog en is FC Dordrecht het slachtoffer?

FC Dordrecht stelde afgelopen vrijdag, gesteund door 150 meegereisde fans, via een doelpunt van Erol Alkan in de dying seconds van het uitduel bij Achilles’29 een gelijkspel (2-2) veilig. De volgelingen van trainer Gérard de Nooijer behielden zo een marge van drie punten voorsprong en een beter doelsaldo op de hekkensluiter uit Groesbeek.
Vrijdag, in alweer de laatste thuiswedstrijd van het lopende seizoen, kunnen de Schapenkoppen zich veilig spelen. Winst op FC Emmen betekent handhaving in de Jupiler League. Bij een ander resultaat is de club afhankelijk van Achilles’29.
In FC Emmen treffen de Dordtenaren de als negende geplaatste Drentenaren waar hoofdtrainer Dick Lukkien de scepter zwaait. Doelman Dennis Telgenkamp, Niels Fleuren, Frank Olijve en Gersom Klok hebben inmiddels hun sporen in het profvoetbal verdiend. Erixon Denso, Josimar Lima, Youri Loen en Genero Zeefuik zijn bij FC Emmen vier voormalige FC Dordrecht spelers. Het wordt geen gemakkelijke avond voor FC Dordrecht want FC Emmen zal zijn huid duur verkopen. De ploeg uit de provincie van Bartje maakt via de klassering in het algemeen klassement nog kans op het bereiken van de play-offs. Rode lantaarndrager Achilles’29 treft De Graafschap. De Doetinchemse Super Boeren zijn nog in de race voor het spelen van nacompetitie en zullen niet van plan zijn cadeautjes weg te geven. De aftrap van het voor FC Dordrecht zo belangrijke duel tegen FC Emmen vrijdagavond in het Riwal Hoogwerkers Stadion is om 20.00 uur en staat onder leiding van arbiter Kooij.