DORDRECHT – De Stichting Parkinson Sportevenementen in Dordrecht organiseert dit jaar voor de tiende keer het Nationale Parkinson Tennistoernooi. Het vindt plaats op dinsdag 29 augustus, wederom bij Tennisvereniging CC. Bij slecht weer kan worden uitgeweken naar de naastgelegen Tennishal Schenkeldijk.

Het gaat op deze dag niet alleen om tenniswedstrijden. Het is zeker ook de bedoeling er voor de deelnemers en voor hun eventuele begeleiders een gezellige en ontspannen dag van te maken. Vanaf ’s morgens 09.30 uur zijn deze van harte welkom. Het toernooi begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur.

Net als in voorgaande jaren kan er voor dit toernooi individueel worden ingeschreven. Er wordt uitsluitend gedubbeld. Iedere deelnemer speelt in principe drie wedstrijden. Maar het is ook mogelijk één of twee partijen te spelen, helemaal naar eigen wens en mogelijkheden.

Meespelen op dit toernooi is uitsluitend bedoeld voor mensen die Parkinson hebben. Met het oog hierop wordt er bijvoorbeeld aan het begin van de dag een dansworkshop georganiseerd door Dance for Health. Deze organisatie biedt in het hele land danslessen aan voor mensen met chronische bewegingsbeperkingen, onder anderen ‘Parkinsonners’. Bovendien geeft de in ‘Parkinson-kringen’ bekende neuroloog Bas Bloem acte de présence. Aan de begeleiders wordt in de loop van de dag een ontspannen(de) activiteit aangeboden door Mia van Wingerden en Erica de Winter.

Dankzij steun van onder meer de Dirk Kuyt Foundation betalen deelnemers en supporters het beperkte bedrag van 12,50 euro, inclusief lunch en consumpties. Belangstellenden kunnen een inschrijfformulier aanvragen via parkinsonsportevenementen@hotmail.nl. Voor vragen kan een bericht worden gestuurd naar hetzelfde e-mailadres. Bellen kan ook. Met Aad de Groot, tel. 6212225 of Cees van Leest, tel. 6179144.

Foto: Het onlangs vernieuwde en uitgebreide clubhuis van CC.