DORDRECHT-In de zaterdag eerste klasse C ging de nummer vier van de rangschiking Oranje Wit (hoofdfoto) op eigen veld ten onder tegen regiogenoot Nieuw Lekkerland: 1-2. De Dordtenaren openden het duel voortvarend en Brandon Könemann bracht de equipe van trainer Pippy Pruymboom al na negen minuten spelen op een 1-0 voorsprong.
Nog voor het halve uur was de wedstrijd gedraaid en waren het de gasten uit het Lekdorp die via Jeroen Wolf en Raymon Slagboom met 1-2 aan de leiding gingen. Nieuw-Lekkerland, als tiende gerangschikt wist de voorsprong te behouden en weerstond het Dordtse offensief.
Eveneens in 1C liep ook VVGZ tegen een verliesbeurt aan. GRC’14 was met 3-0 te sterk voor de club uit de Buizenstad.VVGZ’er Djim Kammerman brak tijdens de wedstrijd zijn kuitbeen.
Heerjansdam, ranglijstaanvoeder in 2D maakte geen misstap en klopte DCV met 0-2. Pelikaan dat 1-1 speelde bij Hellevoetsluis volgt achter Heerjansdam op de tweede plaats.

In 3C liep koploper Wieldrecht tegen een nederlaag aan. Aan de Smitsweg was het Papendrechtse Drechtstreek met 1-2 te sterk voor de brigade van trainer John den Dunnen. De regioderby tussen IFC en ZBC’97 eindigde in een 0-1 winst voor de Zwijndrechternaren. In 4E deelden GSCODS en Schelluinen (bijfoto) de punten met een 1-1 uitslag.