DORDRECHT – FC Dordrecht staat aan vooravond van de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Mocht de lijstaanvoerder in de Jupiler League morgenavond (vrijdag) in Tilburg Willem II met een nederlaag opzadelen, dan heeft Dordrecht komend seizoen meer dan waarschijnlijk eredivisievoetbal binnen de stadsgrenzen.

Dordrecht leidt de dans in de eerste divisie met vier punten voorsprong op Willem II, dat wel één inhaalwedstrijd tegoed heeft (uit tegen De Graafschap). Het gezelschap van Harry van den Ham wordt in Tilburg gesteund door 500 supporters, die met negen bussen naar Brabant afreizen. De eerste krachtmeting tussen de twee kanshebbers op de titel eindigde aan de Krommedijk in een zege voor Willem II, dat profiteerde van de spanning bij FC Dordrecht, dat toen de eerste periodetitel voor het grijpen had. Ondanks het verlies belandde de prijs bij Dordrecht, dat het hele seizoen aan kop heeft gestaan en langzamerhand de pijlen ging richten op de titel.

Rondom de wedstrijd zijn de nodige veiligheidheidsmaatregelen van kracht na de ongeregeldheden bij het eerste duel. Een meisje werd toen aan haar hoofd geraakt door een steen en de ruiten van twee supportersbussen van Willem II werden ingegooid. De daders zijn nooit gearresteerd. Het duel tussen de twee enig overgebleven kampioenskandidaten begint om 20.00 uur en staat onder leiding van Pieter Vink.

Wedstrijd van het jaar (1) Wedstrijd van het jaar (3)