ZWIJNDRECHT – De korfballers van Albatros hebben met volle teugen genoten van de zaterdag. Er hangen immers donkere wolken boven de zaalcompetitie en met dat in het achterhoofd was de dadendrang bij de rood-witten groot. Maar liefst 19 van de 27 wedstrijden werden in winst omgezet. ( Fotobijschrift: S3 boekte de eerste overwinning van het seizoen 2021-2022.)

Het meest in het oog springend waren de overwinningen van S3 en C3. Beide teams kwamen zonder overwinning uit de veldcompetitie en bij de eerste zaalwedstrijd was het wel meteen raak. Het 3e versloeg Merwede/Multiplaat 3 in Sliedrecht met 17-19 en C3 won met 3-6 bij Keep Fit in Roosendaal. Het werd in de Sliedrechtse Stoep een ware thriller met 15-15 en vier minuten op de klok, maar twee belangrijke doelpunten van Niels Ronhaar lieten de weegschaal doorslaan naar de kant van de gasten. C3 speelde gemotiveerd en geconcentreerd en behaalde daardoor de verdiende eerste winst.

Rust-buzzer-beater
De hoogste scores van de zaterdag kwamen op naam van senioren 6 en B1. Het 6e, dat nu in de hoogste breedtecategorie uitkomt, klopte Avanti/Post Makelaardij met 19-34. Ook B1 speelde tegen de ploeg uit Pijnacker en de schotklokwedstrijd in de Hoofdklasse C eindigde in 30-22. Aanvoerder Merijn Stoop scoorde een geweldige rust-buzzer-beater die de tussenstand op 16-9 bracht.

De seniorenteams van Albatros waren erg goed op dreef met winst voor S1 t/m S7. Albatros’ eerste team liep in de eerste helft in Rhoon achter de feiten aan en liet RWA een maximale voorsprong van drie doelpunten nemen (8-5). Het spel was onzuiver en te weinig geïnspireerd. Vlak na rust hees de Zwijndrechtse ploeg zich weer naast de thuisploeg (11-11). Scheidsrechter Dirks gaf veel vrije ballen en Albatros maakte daar in de tweede helft dankbaar gebruik van. Een paar wisselingen in de vakken brachten het nodige succes en RWA, dat van ver bleef aanleggen, werd steeds onzuiverder. Albatros kwam via topscorer en aanvoerder Mattijs Punt (5x) voor het eerst op voorsprong (13-14) en bouwde deze voorsprong snel uit naar vijf doelpunten. De gasten kwamen in de eindfase niet meer in gevaar en boekten een prima 20-25 overwinning met acht verschillende en minimaal twee doelpunten scorende spelers.
Het 2e won evenals in de veldcompetitie van RWA 2. De Albatrosmannen werden door de vrouwen keurig in stelling gebracht en konden zodoende naar hartenlust scoren: 20-22. Het 4e versloeg KCR 5 onder meer dankzij topschutter Dennis Nelisse met 20-15, het 5e won met 14-19 van Vitesse 4 en het 7e versloeg KCC 7 nipt met 15-16.

Bij de A-teams was er verlies voor A3 en A4, maar A1 en A2 hadden geen moeite met respectievelijk HKC A1 (9-22) en Vitesse A2 (24-8). Naast C3 kwamen ook C1 en C2 tot winst met 6-17 bij DeetosSnel C1 en 13-6 tegen Seolto C1. D1 verloor met 5-7 van HKC D1, maar D3 versloeg Juliana D1 met 6-4. Ook veel winst bij de E-teams want E1, E2, E4 en E6 wonnen hun wedstrijd. De wedstrijd tussen Good Luck E1 en Albatros E4 werd een thriller met 11-12 als uitslag. E1 won keurig met 8-15 bij PKC en F1 versloeg HKC F1 met 13-7.