DORDRECHT – De Raad van Toezicht van het Nationaal Onderwijsmuseum heeft Hans van de Bunte benoemd tot nieuwe interim directeur-bestuurder. Met zijn brede ervaring en netwerk gaat hij het museum de komende periode deskundig en met overtuiging begeleiden.

Peter Vrancken, voorzitter Raad van Toezicht van het Onderwijsmuseum is blij met de komst van Hans en kijkt uit naar de samenwerking. “Hans brengt een schat aan ervaring mee uit de museumwereld, juist op punten die nu voor ons van belang zijn. Zijn kennis van zowel opbouw- als afbouwprocessen, zijn vermogen om verbinding te leggen tussen collectie, samenleving en team en zijn strategisch inzicht maken hem bij uitstek geschikt om het Nationaal Onderwijsmuseum in deze uitdagende fase te begeleiden.”

Vol vertrouwen

Hans van de Bunte is vol vertrouwen gestart in zijn nieuwe rol: “Ik vind het ontzettend belangrijk dat de collectie van het Nationaal Onderwijsmuseum behouden blijft én bij elkaar blijft. Het is de meest toonaangevende onderwijscollectie ter wereld met unieke stukken die al teruggaan tot de 17e en 18e eeuw. Die mogen niet verloren gaan – hiervoor moet plek zijn in Nederland. Tegelijkertijd ga ik ook onderzoeken welke mogelijkheden er nog zijn voor het museum.”
Hans van de Bunte brengt een ruime ervaring mee. Zo was hij onder meer directeur van de Museumgroep Leiden/Leids Uitburo en Hoofd Publiek & Presentatie van het Tropenmuseum. Bij Museum De Voorde begon hij als interim met ambitieuze plannen maar moest hij – vanwege veranderende omstandigheden – de koers verleggen en het museum uiteindelijk begeleiden tijdens de afbouwfase. Daarnaast is hij actief binnen ICOM en lid van de Raad van Toezicht van DutchCulture.

Gerust hart

Hans van de Bunte is op 12 mei gestart als interim-directeur van het Nationaal Onderwijsmuseum. Door de sinds begin februari gewijzigde omstandigheden bij het museum wijzigde de rol van voormalig interim directeur-bestuurder Hedwig Verhoeven naar strategisch adviseur. Met de komst van Hans van de Bunte draagt Hedwig haar adviserende positie met een gerust hart aan Hans over. Het Nationaal Onderwijsmuseum is Hedwig erkentelijk voor de wijze waarop zij de afgelopen periode de Raad van Toezicht en de organisatie heeft bijgestaan.

Rijke collectie

Het Nationaal Onderwijsmuseum volgt en duidt actuele onderwijsontwikkelingen, blikt vooruit en reflecteert op het verleden. De rijke collectie onderwijskundig erfgoed biedt onderzoekers en beleidsmakers al bijna 150 jaar historische context bij actuele vraagstukken. Samen met onderwijspartners plaatst het Onderwijsmuseum actuele kwesties in historisch perspectief, altijd in een passende vorm die een brede groep bezoekers naar de museumlocatie in Dordrecht trekt. Kijk voor meer informatie op www.onderwijsmuseum.nl.