-

reageer als eerstvr 11 okt 2019

Op wereldreis met Phil’s jeugdorkesten

DORDRECHT – De jeugdorkesten van vereniging Dordrechts Philharmonisch Orkest spelen op zaterdag 12 oktober hun jaarlijkse kinderboekenweekconcert in het BeneVia Muziekcentrum. Het thema is dit keer ‘Reis je mee?’

Tijdens het concert vertellen Phil Starterzz, Phil Kidzz en Phil Young samen met verteller Benjamin Murck het verhaal van Raf de Giraf. Raf is de knuffel van Benjamin en de twee zijn onafscheidelijk. Op een dag raakt Benjamin Raf kwijt. Gelukkig stuurt Raf een kaartje. De dagen erna volgen er nog meer kaartjes; Raf vertelt over zijn avonturen vanuit allerlei landen! Met Phil Kidzz beland Raf in Parijs tijdens het nummer ‘Een Chinees in Parijs’, Phil Young neemt Raf mee door de jungle en het Spelenderwijsorkest komt Raf tegen in Rusland. Een heuse wereldreis dus.

Op het programma van de orkesten staat onder meer het liedje ‘Allerbeste vriendjes’ uit de populaire serie Woezel en Pip. Daarnaast spelen de orkesten, die onder leiding staan van dirigente Lisette Harms, enkele delen uit de film ‘The Lion King’. Benjamin Murck, onder meer bekend van de populaire serie ‘Spangas’  zingt, met begeleiding van onder andere het Spelenderwijsorkest, meerdere liedjes.

Medewerking aan het concert wordt verleend door het ‘Spelenderwijsorkest’ van basisschool De Sterrekijker. Kinderen uit de bovenbouw van De Sterrekijker hebben de afgelopen weken les gehad op verschillende muziekinstrumenten. Ter afsluiting van dit project op school spelen zij mee in de concertzaal op hun trompet, klarinet of slagwerkinstrument. Samen met de jeugdorkesten van vereniging Dordrechts Philharmonisch Orkest én met zanger en verteller Benjamin Murck laten zij horen wat ze geleerd hebben.  Dit Spelenderwijsorkest is een samenwerking tussen ToBe, vereniging Dordrechts Philharmonisch Orkest en basisschool De Sterrekijker in Dordrecht.

Kaarten à 2,50 euro voor kinderen en 5 voor volwassenen zijn te reserveren door een mailtje te sturen naar gasten@dpho.nl. Natuurlijk zijn de kaarten ook aan de deur te verkrijgen. Het concert start om 14.00 uur. Adres: Spirea 7 in Dordrecht.

Geef een reactie