PAPENDRECHT – Op zaterdag 9 maart speelde Papendrecht op het eigen Slobbengors tegen nummer 3 SHO. In een aantrekkelijke wedstrijd, waarin de gasten het meeste balbezit hadden maar de thuisploeg de meeste kansen, pakte de formatie van trainer Johan Sturrus weer drie belangrijke punten. Dat SHO een prima voetballend elftal heeft, bleek in de openingsfase. De club uit Oud-Beijerland kreeg de ruimte om de bal rond te laten gaan en was de bovenliggende partij. (Foto’s: Edwin Schreurs )

De eerste kans van Papendrecht was meteen raak. In een omschakeling werd Justin Beemsterboer weggestuurd. Zijn voorzet van de linkerkant zeilde over SHO-keeper Niels Steehouwer heen en belandde via de binnenkant van de paal in het net. Een mooie maar gelukkige goal. Ondanks het vele balbezit kwam SHO niet tot uitgespeelde kansen. Papendrecht kreeg die wel. Een combinatie tussen Norichio Nieveld en Justin Beemsterboer zorgde ervoor dat de laatste van de rand van de zestien kon uithalen. Niels Stehouwer kon maar net redding brengen. Niet veel later was het wel raak voor de hardwerkende spits. In een counter werd hij weer diep gestuurd. Hij omspeelde de uit zijn doel stormende Steehouwer. In het strafschopgebied kapte Beemsterboer zijn bewaker uit waarna zijn schot in de korte hoek verdween: 2-0. In de 28e minuut was Lorenzo van Wijk dicht bij de 3-0. Zijn schot van de rand van het zestienmetergebied kon gekeerd worden door Steehouwer. Tien minuten voor de rust was de eerste kans voor SHO te noteren. Kevin Angel Queijo verscheen na een snelle combinatie alleen voor Yessin de Bot die met een prima redding zijn goal schoon hield. Toch kwam er een 2-1 ruststand op het bord. Een onoplettendheid van de verder zeer goed spelende Papendrecht-defensie zorgde ervoor dat een overtreding in de zestien nodig was om Tim de Pender van scoren af te houden. Scheidsrechter Meeuwenoord wees naar de stip. Het geschenk werd door Joost van Eck keurig benut.

Na de rust was het spelbeeld niet anders. Papendrecht speelde zeer compact en gedisciplineerd, loerend op de counter. De tactiek betaalde zich direct uit. In de omschakeling werd Justin Beemsterboer door Djerrel Saffignani weer op pad gestuurd. Zijn afgemeten voorzet kwam bij Lorenzo van Wijk die genadeloos de trekker overhaalde: 3-1. Niet veel later viel de bal na een voorzet ongelukkig via de voet van Jarden van Ek op zijn hand. Volgens scheidsrechter Meeuwenoord kwam de bal van de grond en wees daarom opnieuw naar de stip. Het was wederom Joost van Eck die achter de bal ging staan. Weer was hij uiterst koel en zette de 3-2 op het bord. Het laatste kwartier ging SHO op zoek naar de gelijkmaker maar felheid en fitheid van de gastheren zorgden ervoor dat SHO niet meer aan voetballen toekwam. Vlak voor tijd schoot invaller Jay Luciano de wedstrijd definitief op slot. Lorenzo van Wijk gaf een geweldige crosspass op Jurvenny Bernadina die daardoor kon opstomen op de linkerflank. Zijn voorzet werd door zijn broer geweldig afgerond. Een dikverdiende overwinning die weer wat lucht geeft richting de nacompetitieplekken. Papendrecht staat nu drie punten boven plek 9. Daar staat Brielle en die ploeg is volgende week de tegenstander van Papendrecht.