DORDRECHT – In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 03.50 uur heeft een steekincident plaatsgevonden in de Mees Toxopeusstraat in Wielwijk. Daarbij raakten twee personen gewond. Ze zijn beiden ook aangehouden.

 

Toen agenten aankwamen in de straat zagen ze twee mannen buiten op straat ruziën. Eén van de twee kwam op de ander af met een mes. Aangezien de man met het mes niet luisterde naar de instructies van de agenten om het mes te laten vallen, heeft één van de agenten zijn stroomstootwapen ingezet. Daarna kon eerste hulp verleend worden aan deze man. Hij bleek steekwonden te hebben en werd naar het ziekenhuis vervoerd voor de behandeling van zijn verwondingen. Daarna werd hij aangehouden. Het gaat om een 53-jarige man uit Dordrecht.

De tweede man was ook gewond geraakt, maar hoefde niet voor behandeling naar het ziekenhuis. Ook deze 19-jarige man uit Dordrecht werd aangehouden.

 

Terwijl agenten bezig waren met dit incident, bemoeide een andere man zich met de situatie. Hij luisterde niet naar de instructies van de agenten en daarom werd deze 21-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor het verstoren van de openbare orde.

 

Het mes is in beslag genomen en diverse sporen zijn veiliggesteld. Het onderzoek naar (de toedracht van) dit incident loopt.