DORDRECHT – De Plusbus van Het Spectrum heeft een donatie van 1500 euro ontvangen van Help Nederland Vooruit, een initiatief van het ING Nederland Fonds. Hiermee gaat de Plusbus uitstapjes organiseren voor ouderen die gebruik maken van de Voedselbank Dordrecht. 

Het ING Nederland Fonds steunt lokale initiatieven met een geldbedrag. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van het aantal stemmen. Het Spectrum deed hiervoor in januari een oproep en wil nu iedereen die gestemd heeft hartelijk bedanken. Hoewel er in verband met het coronavirus tijdelijk geen uitstapjes mogelijk zijn, hoopt De Plusbus later dit jaar met de donatie nieuwe activiteiten te kunnen organiseren.

De Plusbus is zes jaar geleden opgericht om ouderen in Dordrecht een leuke dag te bezorgen. Samen uitgaan is leuker dan alleen. Met de Plusbus kunnen ouderen er nagenoeg dagelijks op uit. Samen met maximaal zeven medereizigers, een chauffeur en gastvrouw gaan zij naar de leukste plekjes van Nederland en België. Dit is mede mogelijk door de inzet van veertig enthousiaste vrijwilligers.