PAPENDRECHT – De gemeente Papendrecht wil haar inwoners niet alleen stimuleren om hun tuinen meer te vergroenen (klink hier voor tips), maar ook om bewust om te gaan met water, onder andere door opvang van regenwater. Gezien de langdurige perioden van droogte die steeds vaker gaan voorkomen, is dit niet onbelangrijk. De gemeente heeft daarom besloten een bijdrage te leveren en inwoners van Papendrecht komen in aanmerking voor een korting van 30 euro op de aanschaf van een regenton van 225 liter.

De gemeente doet dit graag in samenwerking met lokale ‘groene’ ondernemers. De eerste bloemist heeft al een complete ton van gerecycled plastic voor Papendrechters geselecteerd. Wie geïnteresseerd is, kan een mail sturen naar regentonactie@papendrecht.nl en ontvangt een code waarmee in de winkel van Flowers and More 30 euro korting wordt gegeven op de aanschaf van de geselecteerde regenton van 115 euro. De codes zullen gefaseerd worden toegekend om drukte in de winkel te voorkomen. De regentonnen, inclusief voet, aansluitstuk en tapkraan, worden na de inleverperiode, uiterlijk september 2020 gratis thuisbezorgd. Inleveren van de code kan tot uiterlijk 1 juli bij Flowers and More, Oude Veer 38, 3353 GS Papendrecht.

Op is op

In eerste instantie geldt op is op. Als het maximumaantal regentonnen wordt overschreden, krijgt de actie wellicht een vervolg. De gemeente hoopt dat meer Papendrechtse ondernemers zich hiervoor willen aanmelden.