DORDRECHT – Burgemeester Wouter Kolff sluit Coffeeshop Indica voor één maand. Tijdens een bezoek van de politie aan de coffeeshop op de Vismarkt werd door de leidinggevende niet de vereiste medewerking verleend die nodig is voor de politie om toezicht te kunnen houden op een gedoogde coffeeshop, meldt de gemeente. De coffeeshop wordt op last van de burgemeester gesloten van dinsdag 7 juli tot en met donderdag 6 augustus. (Archieffoto: Thymen Stolk)

Om toezicht te houden op (horeca)inrichtingen, waaronder ook coffeeshops, is het noodzakelijk dat de exploitanten en leidinggevenden medewerking verlenen aan politie en handhaving. Zij moeten op elk moment vast kunnen stellen of men de juiste vergunningen of, in dit geval, een gedoogbeschikking heeft en of de voorwaarden hieruit worden nageleefd. In gevallen waarbij exploitant en/of leidinggevende van een inrichting weigert medewerking te verlenen kan dit een gevaar opleveren voor de openbare orde en veiligheid, is de motivatie.

De burgemeester wil met de sluiting van de coffeeshop het signaal afgeven dat stevig wordt opgetreden als exploitanten en/of leidinggevenden het toezicht op hun inrichting frustreren en daarmee de openbare orde en veiligheid in gevaar brengen. De exploitant van de coffeeshop heeft medewerking verleend aan de sluiting.