ZWIJNDRECHT – Een hevige, lokale regenbui heeft maandagmiddag voor overlast gezorgd in Zwijndrecht. Bewoners die een melding van wateroverlast maakten, werden geholpen door de brandweer bij het wegpompen van het water. De Buitendienst van de gemeente heeft in samenwerking met het waterschap het waterpeil in de vijvers en ander open water laten zakken.

Door een heftige regenbui in juni ontstond er grote vissterfte omdat er afvalwater in het oppervlaktewater terecht kwam. Tijdens de bui afgelopen maandag was er minder overstort en de verwachting is dat er geen of nauwelijks vissterfte zal zijn. Momenteel wordt er vers water naar de vijvers gepompt en de situatie zal in de gaten worden gehouden.

Het huidige rioleringsstelsel kan de zware regenbuien moeilijk verwerken. Er worden daarom oplossingen bedacht. ‘De parkeervakken van het vernieuwde parkeerterrein van winkelcentrum Walburg worden voorzien van stenen die waterdoorlatend zijn, om zo bij regenbuien water te kunnen bergen’, schrijft de gemeente op social media. (Foto: Gemeente Zwijndrecht)