DORDRECHT – Deze woensdag liep de 100.000e bezoeker van dit jaar het terrein van Duurzaamheidscentrum Weizigt op. Wethouder Tanja de Jonge verwelkomde deze gasten met bloemen en felicitaties. (Foto: Weizigt)

Els van der Wolf uit Dordrecht komt regelmatig op de Stadsboerderij. Samen met haar kleinzoon Robin van vier bezoekt zij de dieren. De favoriete dieren van Robin zijn de koeien Robijn en Onyx. Op het moment dat zij bij de boerderij zijn, staan de koeien al binnen en kan hij ze van heel dichtbij bekijken. Bij de boerderij werd Els woensdag verrast door wethouder Tanja de Jonge en Stefan Oosterhof, teamleider van Weizigt.

Weizigt houdt met behulp van digitale sensoren bij beide ingangen van het terrein en het Aquarama bij hoeveel individuele bezoekers het centrum dagelijks ontvangt. Deze aantallen worden met 4 procent gecorrigeerd om zo de eigen medewerkers en leveranciers ruimschoots buiten de telling te houden. Met behulp van deze sensoren is vorig jaar een bezoekersaantal gemeten van ruim 130.000. Hiertoe behoort iedereen die met een recreatief en/of educatief doel het terrein bezocht heeft. Dit jaar verwacht Weizigt dat ongeveer 150.000 personen een bezoek aan Weizigt zullen brengen. Door de coronamaatregelen is Weizigt in 2021 een aantal maanden gesloten geweest. Hierdoor was het bezoekersaantal lager dan normaal.

Meer weten over Weizigt? Kijk op www.weizigt.nl.