ZWIJNDRECHT – Wees niet verbaasd als je op het terrein van Scouting Panoord een snoezig snuitje tegenkomt. Zaterdag zijn daar, in samenwerking met Egelopvang Papendrecht en Parkmanagement Bakestein, vijf egels uitgezet. Het terrein leent zich uitstekend voor de dieren die het de laatste jaren lastig hebben. Daarnaast was het voor veel jeugdleden bijzonder, omdat de meesten nog nooit eerder een egel hadden gezien.

Al een aantal jaar heeft de egel het moeilijk in Nederland. Gelukkig zijn er instanties, zoals de Egelopvang in Papendrecht, die zich bekommeren om zieke en gewonde dieren en deze opvangen en verzorgen. Maar de egels moeten daarna natuurlijk weer hun weg vinden in de natuur en dus worden ze weer op diverse plaatsen uitgezet.

Bij Scouting Panoord wordt veel aandacht aan de natuur geschonken, juist ook op het scoutingterrein. Voor verschillende soorten vogels zijn al hokjes gemaakt en zo waren er ook onlangs speciale hokken voor egels geplaatst. Deze bleken echter na een aantal maanden nog niet gebruikt. Om die reden is er contact gezocht met de egelopvang in Papendrecht; of er niet egels waren die misschien op het terrein konden worden uitgezet. Enige tijd later kwam het verzoek of er het dan mogelijk was om vijf egels te plaatsen. En zaterdag was het zover. Onder grote belangstelling van de aanwezige kinderen, van wie velen nog nooit een egel hadden gezien, zijn er drie vrouwtjes en twee mannetjes uitgezet. Omdat egels solitaire dieren zijn gebeurde dat op verschillende plekken. Al gauw zochten ze een plekje om te slapen, zodat ze als echte nachtdieren ’s nachts op zoek konden gaan naar eten.