DORDRECHT – Pakweg 1,8 miljoen landgenoten zagen zondagavond opnieuw de Dordtse binnenstad schitteren in de tv-uitzending van Scrooge Live op NPO1. Wie ook schitterden waren Sofie, Maud, Simone, Anne Roos, Lieke en Eva. De zes meiden van de Dordtse dansschool Joy2Dance mochten als prachtige witte engeltjes een rol spelen in het tv-spektakel.

De vraag om mee te doen aan het populaire kerstprogramma van Omroep MAX kwam pas drie weken geleden, vertelt Alice van Ballegooie, samen met Melissa Kramer eigenaar van de dansschool. “Een andere dansschool moest op het laatste moment afzeggen en toen werden wij benaderd voor het opnemen van enkele scènes. Daarvoor moesten we vorige week zondagavond in de Berckepoort zijn. De meiden moesten eerst naar het Postillion Hotel voor hun outfits en de visagie. Uiteindelijk bleek het weer te slecht voor de opnames. De productie vond dit vervelend voor ons en vroeg of we in de live-uitzending mee wilden doen.” Dat wilden de meiden, die wekelijks klassieke en moderne balletlessen volgen bij Alice en Melissa, wel.

Fantastische ervaring
Afgelopen zondagmiddag moesten ze zich voor de generale repetitie melden in het Hof. “Echt bizar hoe groot zo’n productie is”, zegt Alice. “Achter de schermen zijn er een paar honderd mensen bij betrokken. De begeleiding van ons was heel prettig. De meiden daardoor ook niet echt zenuwachtig. Melissa en ik mochten op het laatste moment ook nog meedoen, dus we konden stiekem nog een beetje coachen op de set.” De Dordtse engeltjes, tussen de 9 en 11 jaar oud, kwamen in twee scènes voorbij. Eén waarin ze een kerstboom versieren en één waarin ze balletoefeningen doen. “En we zaten ook prominent in het promofilmpje”, zegt Alice. “Het was een fantastische ervaring om te doen met onze leerlingen. En natuurlijk zijn ze met verschillende bekendheden uit de cast op de foto gegaan, zoals André van Duin en Tineke Schouten. Dat gaan we natuurlijk uitgebreid delen op onze social media.”

Op de foto met Tineke Schouten.