DORDRECHT – Met een audiotour kunnen bezoekers op begraafplaats Essenhof de geschiedenis en bijzondere verhalen ontdekken van onder andere de grafmonumenten. De audiotour duurt circa een half uur en is te beluisteren via de app of de website van IZI Travel. De app is gratis te downloaden via de Google Play- en Appstore.

Essenhof is een bijzondere plek binnen de gemeente Dordrecht. Tijdens de audiotour krijgen bezoekers een indruk van de veelzijdigheid van de begraafplaats en haar geschiedenis. Zo ontdekken zij alles over speciale grafvelden en gebouwen, over oude en nieuwe vormen van herinneren en gedenken. De audiotour voert langs twintig bijzondere plekken over een route van circa twee kilometer.

Dagelijks open

De audiotour Essenhof is tot stand gekomen in samenwerking met podcastmakers Conform Cox, Elianne Meijer en Paul Maas. Via de app of de website van IZI Travel zijn meer bijzondere wandelingen door de stad te vinden. De begraafplaats aan de Nassauweg 200 is dagelijks te bezoeken tussen 08.00 uur en 18.00 uur. Van april tot en met oktober is de begraafplaats langer open, tot 21.00 uur. Voor meer informatie kijk op www.essenhof.nl.

Lichtjesboom

Op 9 december zijn op de Dordtse begraafplaats aan de Nassauweg lichtjes ontstoken van een grote kerstboom waarin nabestaanden een kerstbal mogen hangen ter nagedachtenis. De lichtjes van de boom blijven branden tot en met 8 januari. Op 7 en 8 januari is er gelegenheid om de eigen bol uit de boom te halen, wat overblijft wordt 9 januari uit de boom gehaald door vrijwilligers van Villa TrösT. Bij deze inloop (het huis op de begraafplaats aan de Dubbeldamseweg Zuid 183) kunnen mensen zonder aankondiging of reservering vrij binnenlopen om troost te vinden.

Villa Tröst

Als je een graf hebt bezocht, na een uitvaart, op een herdenkingsdag of een ander betekenisvol of verdrietig moment: de thee of koffie staat bij Villa Tröst klaar en getrainde vrijwilligers en ervaringsdeskundigen bieden een luisterend oor. Villa TrösT is open van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zondag van 13.00 tot 16.00 uur. Op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag is de inloop gesloten. Voor meer informatie: www.villatrost.nl.