DORDRECHT – Na een tijdelijk vuurwerkverbod tijdens de afgelopen twee jaarwisselingen lijken we af te stevenen op een Oud en Nieuw met meer vuurwerk dan ooit. Een feestje voor de liefhebbers. De tegenstanders, globaal gezien de andere helft van Dordrecht, zo bleek drie jaar geleden uit onderzoek van het Onderzoekscentrum Drechtsteden, hadden liever gezien dat Dordrecht net als twaalf gemeenten in Nederland, waaronder Rotterdam en Amsterdam, een vuurwerkverbod instelt.

De Partij voor de Dieren probeerde het in november met een motie af te dwingen. Die werd gesteund door GroenLinks, CU/SGP, PvdA en een deel van de Dordtse CDA-fractie, niet genoeg voor een meerderheid in de gemeenteraad. In Dordrecht zijn er tijdens de jaarwisseling wel enkele plekken waar geen vuurwerk afgestoken mag worden. De binnenstad, het gebied tussen Oude Maas, Noord, Beneden Merwede/Wantij, Riedijkshaven, Spuihaven en Kalkhaven, is vuurwerkvrij. Datzelfde geldt ook voor de terreinen van scholen, ziekenhuizen, parken en verzorgingshuizen en de Dordtse Biesbosch.

Vuurwerkshow
De gemeente Dordrecht heeft zelf ook vuurwerk besteld. Iedereen is uitgenodigd voor een kleurrijke vuurwerkshow boven het Drierivierenpunt. Deze kan vanaf middernacht goed bekeken worden vanaf de Merwekade en het Groothoofd.

Politie

De politie zet zich ondertussen schrap voor een onrustige jaarwisseling, meldde de landelijk coördinator jaarwisseling gisteren bij de NOS. Mocht het uit de hand lopen, dan voelt de politie zich genoodzaakt om bij de politiek in Den Haag aan te dringen op een landelijk vuurwerkverbod, voegde hij toe.

Met of zonder vuurwerk, het team van Dordt Centraal wenst u een hele mooie jaarwisseling toe en alle goeds voor het nieuwe jaar!