DORDRECHT – Biodivers Dordt, een samenwerking tussen IVN Dordrecht, Groei & Bloei Dordrecht, Nivon, Stadslandbouwkas de Oude Beer en Duurzaamheidscentrum Weizigt, organiseert deze winter een lezingenreeks over het thema biodiversiteit. Daarbij wordt ingegaan op de stand van zaken, maar ook op wat je praktisch zelf kunt doen in je eigen omgeving. De avonden worden gehouden in een zaaltje boven de biologische winkel Odin, Transvaalstraat 250. (Archieffoto: Stolk Fotografie)

De eerste lezing is op 12 januari. Sjoerd-Dirk Fiaschi-Van der Est, stadsecoloog gemeente Dordrecht en Natuurwetenschappelijk Centrum Dordrecht spreekt dan over beheer en onderhoud van het groen en het effect op de biodiversiteit.

Op 9 februari vertelt Leo Apon van Waterschap Hollandse Delta over de rol van het waterschap in het op peil houden en verbeteren van de biodiversiteit.

Op 9 maart staat biodiversiteit in je eigen tuin centraal. Wat kan je zelf doen om meer dieren en planten in je tuin te verwelkomen? Marijke Hubers, Groei & Bloei Dordrecht e.o., en Leanne Stange van Duurzaamheidscentrum Weizigt vertellen er meer over.

De laatste lezing in deze reeks is op 22 april en gaat over inheemse planten. Deze lezing is overdag en wordt gecombineerd met een markt en is bij Stadslandbouwkas de Oude Beer.

De eerste drie lezingen beginnen om 19.30 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig. Een eigen bijdrage voor de onkosten is welkom. Consumpties zijn voor eigen rekening. Meer informatie op www.groenblauwdordrecht.nl.