DORDRECHT – Sinds vier jaar organiseren leraren uit Dordrecht een Meet Up 078. Doel hiervan is om leraren van verschillende scholen, van basis- tot hoger onderwijs, de gelegenheid te bieden elkaar te ontmoeten, kennis te maken met de scholen van elkaar en kennis en ervaring uit te wisselen. (Foto: Jozef Rutte)

Op woensdag 18 januari wordt opnieuw een meet up georganiseerd. Deze keer is basisschool Ikra de gastlocatie. Zoals iedere keer wordt een deel van het programma met een thema ingevuld. Deze keer is dat ‘Goud onderwijs’ en is er een keynote over de Amerikaanse Uncommon Schools. Deze scholen werken met een andere aanpak om leerlingen zoveel mogelijk gelijke kansen te geven. Na de keynote is er gelegenheid om in gesprek te gaan over deze aanpak en manieren waarop leerlingen in de Drechtsteden gelijke kansen kunnen worden geboden.

De Meet Up is vrij toegankelijk. Vanaf 18.45 uur is de locatie geopend. Om 19.00 uur start het programma, dat tot ongeveer 21.00 uur duurt. Basisschool Ikra is te vinden aan de Spirea 3 in Dordrecht. Deelnemers kunnen zich aanmelden op www.meetup078.nl.

 

Foto: Meet Up 078 in het Onderwijsmuseum, 2020.