DORDRECHT – Tijdens Koningsdag slaat Keep Them Rolling zijn tenten op in Dubbeldam. Bezoekers kunnen een kijkje komen nemen in het kampement. (Foto: Dubbeldamse Oranjevereniging)

De Dubbeldamse Oranjevereniging en Vereniging Keep Them Rolling brengen Koningsdag 2023 gezamenlijk door in Dubbeldam. Donderdag 27 april start Koningsdag traditiegetrouw om 09.30 uur met een aubade voor Het Parkhuis aan de Haaswijkweg Oost in aanwezigheid van burgemeester Kolff.

Kampement

Op de parkeerplaats voor Het Parkhuis zijn dan al verschillende legervoertuigen aanwezig uit de Tweede Wereldoorlog. Deze Amerikaanse, Canadese en Engelse voertuigen werden ingezet om Nederland en de rest van Europa te bevrijden. De voertuigen rijden na de toespraak van de burgemeester in de richting van Alblasserdam en zijn rond 14.15 uur weer terug, want dan wordt het kampement geopend op het grasveld bij de ijsbaan aan de Gravensingel. Behalve voertuigen kun je ook een veldhospitaal bezichtigen en allerlei andere materialen uit de Tweede Wereldoorlog. Zo is er een telefooncentrale met een veldtelefoon, waar je zelf mee kunt oefenen. Het kampement blijft staan tot 17.00 uur. Maar er is nog meer te beleven.

Vrijmarkt

Op het veld naast het kampement begint om 12.00 uur weer de vertrouwde vrijmarkt waar iedereen zijn tweedehands spulletjes en speelgoed aan de man kan brengen. Zelfgemaakt eten en alcohol mag je er niet verkopen. De deelname is gratis. Een uurtje later beginnen de kinderspelen in samenwerking met de scouting. Er is verder nog onder meer een frietkar, een springkussen en een feesttent inclusief DJ. Kijk hier voor een overzicht.