DORDRECHT – Op woensdag 21 juni geeft burgemeester Wouter Kolff om 19.30 uur het startschot voor de Zoomer Wantijrun. Lopers kunnen kiezen uit 5 en 10 kilometer en 10 Engelse mijl. Hardlopen geeft het gevoel van vrijheid. Je geniet van het landschap en bent lekker buiten. Deze run op de eerste dag van de zomer is voor iedereen: de oudste deelnemer is 75 en de jongste loper, Vince Kubbinga, is 8 jaar.

De familie Kubbinga, ‘de Kubjes’, loopt met z’n vieren: Berry (37), Deborah (40), Dewi (12) en Vince (8). Berry en Deborah lopen sinds de geboorte van Dewi hard en hebben beiden inmiddels de Marathon van Rotterdam op hun naam staan. “Je hebt weinig tijd en hardlopen is makkelijk in te plannen. De kinderen gingen vaak met ons mee met skeelers of de fiets en nu lopen we voor het eerst met elkaar een echte wedstrijd”.

Een mooie zomeravond

De run start op de atletiekbaan van Fortius en gaat langs het Wantij. “We kijken er naar uit om met elkaar de 5 kilometer te lopen. Wij vinden het fijn dat de Zoomer Wantijrun goed georganiseerd is. Het is een mooi parkoers langs het Wantij. Je loopt onbezorgd door de begeleiding van verkeersregelaars. Halverwege bij het viaduct van de N3 is er een drinkpost en een DJ met opzwepende muziek. De kinderen vinden het leuk dat ze een startnummer hebben met hun naam, dat hun tijd officieel wordt geregistreerd, dat er bij de finish een medaille wacht en natuurlijk de finishfoto.”

Run met een doel
Het is de vijfde editie van de Zoomer Wantijrun. De opbrengsten van de run komen ten goede aan Sportclub Redo en de organisatie van de DrechtStadLoop. Sportclub Redo is een stichting die sporten op recreatief niveau voor mensen met een verstandelijke beperking mogelijk maakt. Iedereen is welkom, van jong tot oud. Een extra reden om je nu in te schrijven via zoomerwantijrun.nl.