DORDRECHT – Aankomende zaterdag nemen de winnaars van de Galata Varna Zwemmarathon 2022 deel aan Swim to fight cancer Dordrecht. Antonii Moraliisk, student medicijnen en Aleksandra Dimitrova Vachkova, als vervanger van Kalina Nikolaeva, die door haar studie in de VS verhinderd is, komen naar Dordrecht om geld in te zamelen voor het goede doel. De stedenband Dordrecht-Varna heeft hen uitgenodigd nadat in 2022 2 Dordtse zwemmers deelnamen aan de Galata Varna Zwemmarathon in Bulgarije.

Samen met hun coach zijn ze van 25 t/m 28 augustus in Dordrecht, waar ze op zaterdag de langste afstand zwemmen. Beide zwemmers zijn ook ingeschreven voor de Belgische Open Water zwemkampioenschappen in Willebroek op zondag Daar zullen beide deelnemen aan de 5000 meter, waar ze meteen tot de favorieten behoren. Beiden zijn meervoudig Bulgaars kampioen vrije slag op de langere afstanden.

U kunt een bijdrage doneren via de site van “Swim to fight cancer. Help de stedenband Dordrecht-Varna om de inspanningsverplichting van minimaal € 250 aan donaties pp op te halen. U kunt een bijdrage doen door uw favoriete zwemmer of team te selecteren en te doneren via de groene doneerknop.

Antoniy Moraliyski
In 2022 was hij winnaar van de Galata Varna Swim Marathon. Als winnaar kreeg hij een uitnodiging om deel te nemen aan “Swim to fight cancer Dordrecht”. Hij komt uit Varna zelf en hij is 4e jaars medisch student en professioneel zwemmer. “Ik zwem al 14 jaar en naar mijn mening is zwemmen een geschikte sport voor iedereen en voor alle leeftijden. Ik ben zeer vereerd dat ik deel mag nemen aan ‘swim to fight cancer Dordrecht’. Het is belangrijk geld in te zamelen voor een doel dat iedereen aangaat en ik hoop dat ik met mijn deelname mensen kan motiveren om bij te dragen”. U kunt mij helpen dit goede doel te steunen via:
https://www.fightcancer.nl/fundraisers/antoniymoraliyski/swim-to-fight-cancer-dordrecht

Alexandra Vachkova
Hallo mijn naam is Alexandra Vachkova uit Varna, Bulgarije. Ik ben 17 jaar oud en ik ben meervoudig nationaal kampioen van Bulgarije. Ik heb aan meer dan 30 open-water zwemwedstrijden meegedaan, waaronder het “Open Water Championship van de Middellandse Zee in Larnaca, Cyprus” in 2021. Mijn grootste overwinning was vorig jaar bij de 7km marathon “Saint Anastasia Burgas”, waar ik als eerste eindigde van zowel de mannen als de vrouwen. Ik ben blij en vereerd dat ik uitgekozen ben om Varna en Bulgarije te vertegenwoordigen bij “Swim to fight cancer Dordrecht”. Ik ben dankbaar voor deze unieke kans. U kunt mij helpen dit goede doel te steunen via:
https://www.fightcancer.nl/fundraisers/alexandravachkova/swim-to-fight-cancer-dordrecht