DORDRECHT – Patiënten met een afspraak bij het ASz Dordwijk kunnen van 11 september tot ongeveer eind december vertraging ondervinden door de afsluiting van afrit 4 op de N3. Het gaat om de afrit komende vanaf de A16 die naar het Gezondheidspark leidt, in de richting van Papendrecht. (Foto: Stolk Fotografie)

Ook het fietspad aan dezelfde zijde van de N3 gaat (voor fietsers in beide richtingen) dicht tussen de Galileïlaan en de Overkampweg. Voor het autoverkeer en de fietsers zijn er omleidingsroutes. Voor autobestuurders geldt dat ze moeten doorrijden tot de eerstvolgende afrit en daar moeten keren om de N3 weer in zuidelijke richting te nemen. Hulpdiensten die met spoed onderweg zijn, kunnen de gesloten afrit van de N3 wel gebruiken.

De maandenlange afsluiting is volgens de gemeente Dordrecht nodig voor het plaatsen van geluidsschermen langs de rondweg Dordrecht. De schermen zijn bedoeld voor de toekomstige woningen op de Middenzone tussen de Sportboulevard en het ziekenhuis. Deze ontwikkeling ligt overigens voor onbekende duur stil, maar de geluidsschermen worden wel alvast gebouwd. Het ziekenhuis hoopt dat de overlast meevalt en zal patiënten en medewerkers adviseren om tijdverlies door extra drukte in te calculeren.