DORDRECHT –  Zijn Rotterdam en Dordrecht nou vrienden of vijanden? Die vraag staat centraal tijdens het openbare stadsdebat op woensdag 1 oktober in het Dordrechts Museum.

Over de banden tussen de twee steden is in de loop van de geschiedenis heel verschillend gedacht. Een veelgehoorde klacht over Rotterdam is, dat deze stad Dordrecht z’n HTS ontnomen heeft. Onlangs volgden de Kamer van Koophandel, de rechtbank. Geeft Rotterdam ook iets terug? En hoe kunnen beide steden elkaar in de toekomst versterken? Dat zijn twee belangrijke vragen tijdens dit Grote Stadsdebat.

De beproefde formule van het debat is ook deze keer weer de vorm. Vragen als: wat zijn de mogelijkheden anno 2014?, moeten de verschillende opinies duidelijk maken. Andere vragen waarover de organisatie met de aanwezigen in gesprek hoopt te gaan zijn: kunnen de oudste stad van Holland en de bijna grootste havenstad van de wereld ook door één deur in wederzijds belang? Of is Rotterdam zo veel groter en invloedrijker, dat Dordrecht genoegen moet nemen met een rol als ‘buitenwijk’? Ook in dat geval blijft de vraag fier overeind: hoe kan Dordrecht daar het best mee omgaan?

Het Grote Stadsdebat vindt plaats op 1 oktober en begint om 19.00 uur.