DORDRECHT – Om kinderen van minima bekend te maken met het openbaar vervoer, is er een dagje uit met de trein georganiseerd. Reizigersoverleg regio Dordrecht is, samen met De CrabbehofKraam uit Crabbehof, met een groot aantal kinderen naar het Spoorwegmuseum geweest. (Foto’s: Reizigersoverleg regio Dordrecht)

Doel was kinderen van minima bekend te maken met het openbaar vervoer. De groep is vanaf NS station Dordrecht Zuid met de trein vertrokken naar Utrecht Maliebaan, het station van het Spoorwegmuseum. Onderweg moesten ze twee keer overstappen. Om dat allemaal in goede banen te leiden waren er elf vrijwilligers van De CrabbehofKraam meegereisd als begeleider. Behalve een aantal kinderen uit de wijk Crabbehof, gingen er ook enkele kinderen mee die via organisaties als Vivenz en Home-Start aangemeld waren. Ook een paar kinderen van Oekraïense vluchtelingen zijn met een begeleider meegegaan.

Voor onderweg was er wat te eten en te drinken en tussen de middag hebben de kinderen genoten van een Kidsbox met onder meer een frietje en een snack. Om de dag helemaal onvergetelijk te maken kreeg iedereen een aandenken mee. Bij terugkomst had De CrabbehofKraam gezorgd dat er pannenkoeken klaarstonden. Kinderen hebben het reizigersoverleg verzekerd dat ze een heerlijke dag hebben gehad. Het dagje uit is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage via Wijkwens, twee fracties: het CDA en GroenLinks die enkele kinderen hebben gesponsord, het Spoorwegmuseum die een gereduceerd tarief regelde en een bijdrage vanuit Reizigersoverleg.