DORDRECHT – In het zondagvoetbal heeft Dubbeldam zonder te winnen toch goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap. De lijstaanvoerder in 3B speelde in tegen Rijen gelijk, 2-2, danzkij een late gelijkmaker van Sjors Volder, en houdt de nummer drie van de ranglijst daarmee op afstand (vijf punten). Minstens zo belangrijk was dat SCO/TOFS ook twee punten liet liggen, 2-2 tegen Virtus, waardoor de Brabanders op één punt blijven volgen van Dubbeldam.

Komend weekend kan de beslissing op de voorlaatste speeldag vallen. Wanneer Dubbeldam aan de Schenkeldijk TVC Breda onder de duim houdt en SCO/TOFS bij Veerse Boys verliest, dan kan de vlag in de top. Veerse Boys staat bescheiden geklasseerd, maar leidt wel de dans in de derde periode en heeft dus nog veel om voor te voetballen.

Dat laatste geldt niet meer voor RCD. Na de 2-1 nederlaag bij koploper RWB kan RCD niet meer in de prijzen vallen. Van de Dordtse vierdeklassers liet alleen OMC een punt bijschrijven, na een doelpuntrijke middag: 4-4 tegen degradant Dussense Boys. SSW ging onderuit bij hoogvlieger Victoria’03, SC Emma boog voor DSE, dat nog strijdt om de derde periodetitel: 0-1.