DORDRECHT – Maatschappelijke betrokkenheid vindt het Stedelijk Dalton Lyceum aan de Overkampweg belangrijk om mee te geven aan de leerlingen. Daarom werd er afgelopen woensdag een sponsorloop gehouden voor de High Five Foundation. Een stichting die zich inzet voor kinderen van vier tot en met zestien jaar van wie de ouders zijn aangesloten bij de voedselbank. (Foto’s: Thymen Stolk)

Het is niet de eerste keer dat de school een loop organiseert voor het goede doel. Afgelopen jaren kwam de opbrengst terecht bij kindertehuizen in Polen. De school liet leerlingen maatschappelijke stages volgen in de tehuizen, zodat de resultaten van de opbrengst voor de leerlingen zichtbaar werden. Niet iedereen kon naar Polen en daarom werd er dit jaar besloten om een doel dichter bij huis te kiezen, zodat alle leerlingen kunnen zien wat voor effect de opbrengst heeft. Er werd gekozen voor de High Five Foundation. Klas vier en vijf van het VWO liep een route van vijf kilometer voor de school. Bij gevaarlijke situaties, zoals oversteekpunten stonden docenten voor de veiligheid. Het is nog niet bekend hoeveel er bij elkaar gelopen is, maar het eindbedrag zal overhandigd worden aan de stichting. Op school wordt er tijdens de lessen ook aandacht aan de High Five Foundation geschonken. De leerlingen maken een werkstuk om meer te leren over het hoe en wat van de stichting. Verder leren ze ook waarom het belangrijk is om sportief bezig te zijn en wat dat met je doet.

High Five Foundation 

Voor kinderen uit de regio die het minder hebben worden er door de stichting projecten georganiseerd om hen een dag onbezorgd te laten genieten. Zo werden er dit jaar uitstapjes gemaakt naar het Efteling Theater, de dierentuin en mochten kinderen een nieuwe outfit uitzoeken.