DORDRECHT – SBO De Toekomst, de grootste school voor speciaal basisonderwijs in Dordrecht, heeft onlangs een uitstekende beoordeling ontvangen van de Onderwijsinspectie. Op vrijdag 24 maart werden de school en het team bezocht door twee inspecteurs van de Onderwijsinspectie, die gesprekken voerden met de directie, zorg, medewerkers, ouders en leerlingen en documenten van de school bestudeerden.

Na een dag van klassenbezoeken werd het team in bijzijn van bestuurslid Frans Cornet van Stichting H3O ingelicht over de bevindingen van de inspecteurs. De hoofdconclusie met betrekking tot de kwaliteit van de school was: SBO De Toekomst vinden we goed! Directeur Willem Heuseveldt van SBO De Toekomst, reageert verheugd op het positieve rapport: “We hoopten natuurlijk dat de inspectie ons een goede waardering zou geven. Dat was de inzet. Maar deze score is buiten verwachting. Zo veel standaarden op goed. Een positief, verpletterend resultaat voor de school. Het maakt ons super trots. Het is een waardering voor het harde werken van alle medewerkers die dagelijks hun best doen om het beste onderwijs voor onze vaak kwetsbare kinderen vorm te geven.”

Afgestemd op behoefte 

SBO De Toekomst scoorde goed op 8 van de 11 inspectiestandaarden, ruim voldoende op 1 en voldoende op 2. De inspectie was met name onder de indruk van het onderwijsaanbod dat goed is afgestemd op de behoeften van de kinderen, de goede kwaliteit van het lesgeven door de leerkrachten, de zorgvuldig onderbouwde adviezen die de leerlingen krijgen en de passende en intensieve begeleiding naar het voortgezet onderwijs. Bovendien heerst er op SBO De Toekomst een prettige en veilige sfeer en is er een duidelijke visie met hoge doelen en een goede kwaliteitscultuur. Willem Heuseveldt: “Het is een prachtig resultaat zo’n ‘dikke’ goed, maar het betekent niet dat we nu achterover gaan leunen. Er is altijd ruimte voor verbetering. We zullen ons blijven richten op het samen doorontwikkelen om ervoor te zorgen dat kinderen en ouders vertrouwen blijven houden in het goede onderwijs dat wij bieden. Voor nu is het ook even samen genieten van het resultaat en een gepast feestje vieren!”