DORDRECHT – De Dordtse Boekenmarkt is jarig en dat zal natuurlijk uitbundig gevierd gaan worden. Op 3 juli vindt de 25ste boekenmarkt plaats in de binnenstad. Naar verwachting zullen de duizenden bezoekers op de verjaardag van dit bijzondere evenement komen. De organisatie zoekt nu naar verhalen en foto’s van voorgaande edities.

Organisator Herman Koekkoek: “Er zullen veel cadeaus te vinden zijn op de Boekenmarkt;  het grootste cadeau wordt echter een mooi fotoboek met heel veel foto’s, alle posters en boekenleggers van de afgelopen jaren. Wat we vooral in dit boek willen vastleggen zijn ervaringen van boekhandelaren en van bezoekers van de Dordtse Boekenmarkt. Daarom roepen we mensen op, als zij in een van deze jaren iets bijzonders beleefd hebben op de Boekenmarkt, dit te delen met ons. Denk je met plezier terug aan voorgaande edities van de Dordtse Boekenmarkt? Laat dat ons weten via info@dordtseboekenmarkt.nl. Heb je er ook nog een foto bij, dan is dat helemaal geweldig.”

Koekkoek: “Een handelaar schreef ons reeds deze anekdote. ‘Een mevrouw stond met haar kleindochter voor onze kraam. Oooh, moet je kijken: Paulus de Boskabouter. Vind je dat niet leuk, vroeg zij haar kleinkind. Tsja, kleine kinderen van 5 jaar vinden dat best wel interessant, zo’n oud boekje. Dus oma vroeg: Wil je het hebben? Ja, natuurlijk wilde het kindje dat. Wat kost dat boekje, meneer? 85 euro mevrouw. Euhhh, slik, euhhh. Kijk die meneer heeft ook Pinkeltjes boeken, vind je dat niet leuker? Nee… zei het meisje, mag ik dat boekje van u meneer?’”