Actueel

reageer als eerstdo 25 nov 2021

650 basisschoolleerlingen stappen in de wereld van nieuwe mediakunst

DORDRECHT – Vanaf deze week bezoeken 650 leerlingen van groep 5 en 6 van de basisschool gedurende twee weken de theatrale multimedia-installatie ‘Mijn huis, de rest van de wereld en daarbuiten’ tijdens ‘Cultuurmenu’. Voor veel basisschoolleerlingen in Dordrecht is dit educatieproject een eerste kennismaking met kunst en cultuur. Kinderen beleven tijdens de installatie verhalen over het heelal, de diepste zeeën en het binnenste van de aardbol en worden gestimuleerd te fantaseren over het onbekende en over onderwerpen zonder grens. Zonder verbeeldingskracht en fantasie bestaat er geen wetenschap en innovatie.

Theatermaker Judith Nab maakte deze installatie op basis van een vier jaar durend onderzoek met kinderen en wetenschappers. Ze combineerde en creëerde de creativiteit van de kinderen en wetenschappers tot animaties, videoprojecties, interviews, muziek en meer. “Het doel van het werk is bezoekers uit te nodigen tot twijfel over zogenaamde zekerheden, en om het (on)werkelijke en (on)mogelijke te omarmen”, aldus de theatermaakster.

Ook vrij te bezoeken voor iedereen vanaf 8 jaar en ouder
De prikkelende ‘voorstelling’ met spectaculair beeld- en geluidsmateriaal is interessant voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar en toegankelijk voor iedereen op zaterdag 27 november en zaterdag 11 december in Ketel 1 van het Energiehuis om 14.00 en 15.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via kunstmin.nl/programma.
Over Ketel 1 Installaties
De installatie maakt deel uit van een nieuwe reeks van verrassende programma’s in Ketel 1 van het Energiehuis onder de titel Ketel 1 Installaties. De ‘voorstellingen’ die te zien zullen zijn, zijn stuk voor stuk intense ervaringen, balancerend op het snijvlak van theater en beeldende kunst. Regelmatig verschijnt er een nieuwe editie.

Geef een antwoord