Actueel

reageer als eerstdi 4 mei 2021

Aangepaste herdenking

DORDRECHT – De Dodenherdenking van 4 mei op het Sumatraplein gaat vanavond net als vorig jaar in aangepaste vorm door. De herdenking begint kort voor 20.00 uur, zonder publiek en zonder vertegenwoordiging van de overige collegeleden, raadsleden en maatschappelijke organisaties. Ook blijft vrijwel al het ceremonieel vertoon achterwege. (Foto: Thymen Stolk)

Op het Sumatraplein leggen burgemeester Kolff en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad, David Schalken-den Hartog, kort voor 20.00 uur een krans bij het monument namens het gemeentebestuur. Daarna houdt de burgemeester zijn traditionele 4 mei-toespraak. De voorzitter van het Centraal Comité Oranjedag Dordrecht en de kinderburgemeester Lucas van Dijk besluiten vervolgens de herdenking. Zij plaatsen een krans ter nagedachtenis aan allen die sinds 1940 in oorlogssituaties en bij vredemissies zijn omgekomen.

Vanwege de coronamaatregelen vraagt de gemeente Dordtenaren dringend om niet naar het Sumatraplein te komen. Zij kunnen de herdenking net als vorig jaar thuis volgen via RTV Dordrecht op tv of online via een livestream.

Geef een antwoord