DORDRECHT – De politie heeft gisterenavond samen met Handhaving Dordrecht, een overlastactie gehouden in de wijken Krispijn, Wielwijk en Crabbehof. Tijdens deze actie zijn er bekende overlastplekken bezocht en is er repressief opgetreden bij het constateren van overtredingen.

Tijdens de controle zijn er dertien bekeuringen geschreven voor het drinken, of bij zich hebben van een geopende verpakking, alcohol in een gebied waar dit niet is toegestaan. Deze gebieden betroffen het Weizigtpark en winkelcentrum Crabbehof. Tevens is er een bekeuring geschreven voor wildplassen, het parkeren op de kruising en voor een hond welke niet aangelijnd was waar dit wel moest.

Naast de bekeuringen zijn er 7 waarschuwingen wijkverboden, 1 wijkverbod van 48 uur en 1 wijkverbod van 6 weken uitgeschreven. Tevens is er een 18-jarige man aangehouden omdat tijdens een controle bleek dat hij, zijn eerder opgelegde, wijkverbod overtrad. Door dergelijke acties te houden, hopen politie en handhavers overlastgevers te bewegen om hun gedrag te veranderen of hen de betreffende overlastplekken te laten mijden.