Actueel

reageer als eerstdo 6 dec 2018

Aanpak verkeersonveilige plekken

DORDRECHT – Het college heeft een objectieve top 20 van verkeersonveilige plekken in de stad opgesteld. De lijst is gebaseerd op gegevens zoals het aantal zware en minder zware ongevallen. In de top 3 staan de kruisingen Bosboom Toussaintstraat – Brouwersdijk, Laan der VN – S.M. Hugo van Gijnweg en Spuiboulevard-Achterom-Johan de Wittstraat; kort daarop gevolgd door Talmaweg-Galileilaan (Archieffoto november 2018: Thymen Stolk) op nummer vier.

Begin volgend jaar kunnen Dordtenaren op een interactieve kaart die de gemeente op haar website publiceert, aangeven welke plekken zij als verkeersonveilig ervaren. Dit moet leiden tot een subjectieve lijst. Deze wordt samen met de objectieve top 20 voorgelegd aan de gemeenteraad om tot een definitieve lijst te komen.

Wethouder Rik van der Linden: “Een plek kan als verkeersonveilig worden ervaren zonder dat uit cijfers blijkt dat er ongevallen gebeuren. Dordtenaren nemen dagelijks deel aan het verkeer en kunnen ons dus van waardevolle informatie voorzien. Natuurlijk kunnen we niet al die plekken aanpakken. Maar we zullen wel overal een snelle scan doen. Soms kan een kleine aanpassing een groot effect hebben. Alleen al daarom is het heel goed om alles in kaart te brengen.”

Aanpak 2019
In de begroting is geld gereserveerd voor verkeersveiligheid. Het college onderzoekt van drie plekken op de objectieve lijst of die al in 2019 aangepakt kunnen worden: Kruising Talmaweg – Galileilaan (Abraham Kuyperweg); Merwedestraat ter hoogte van de afritten N3 en de kruising Dubbeldamseweg-Zuid – Eemsteynstraat. De nummer één op de lijst, kruising Bosboom Toussaintstraat-Brouwersdijk, wordt de komende jaren meegenomen bij andere werkzaamheden. De gemeenteraad zal aan de hand van de twee samengevoegde lijsten besluiten welke andere kruisingen moeten worden aangepakt.

Geef een reactie