Actueel

reageer als eerstvr 17 apr 2020

Afvalberg groeit, ook bij glascontainers

DORDRECHT – Blijf Thuis is het motto deze weken en dat betekent; veel afvalaanbod. Bij de afvalbrengstations van HVC maar ook bij de ondergrondse glascontainers. Volgens woordvoerder van HVC Christine Schreij zijn alle afvalstromen toegenomen. Rondom de verschillende ondergrondse glascontainers staan deze week een verzameling lege flessen. Het aanbod is groter dan ooit. (Foto’s: Thymen Stolk) 

“Mensen gaan niet meer naar hun werk en niet meer uiteten. Doordat ze meer thuis zijn en thuis eten, hebben ze ook meer afval. We proberen vaker afval op te halen waar nodig. We kunnen niet meer doen dan ons uiterste best. Het legen van de glascontainers hebben we uitbesteed aan Korevaar BV. Of zij vaker rijden durf ik niet te zeggen.”

Rondom de containers op het Damplein en het Lunenburgplein stond een flinke verzameling oud glas de afgelopen dagen. Supermarkt eigenaar Pel ’t Lam, van de PLUS op het Damplein, zegt dat hij nog nooit eerder zoveel lege flessen op het plein heeft zien staan. “Normaal komen ze de container op vrijdag legen. Ik ga ervan uit dat dat morgen ook het geval is. Een heel enkel keer staan er na Oudjaar wel eens enkele flessen naast de container, maar toch niet zoveel.” De afdeling communicatie van recyclingbedrijf Korevaar uit Groot Ammers kon geen antwoord geven op de vraag of er vaker geleegd zal gaan worden.

 

 

 

 

Geef een reactie